In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Daalder Eten & Drinken -

Lindengracht 90, Amsterdam
internationaal
Daalder Eten & Drinken. Sinds Eigenaar/Chef Frans van Dam en rechterhand Peter Zwaan de culinaire scepter zwaaien bij Restaurant Daalder, is alles wat er op de kaart staat huisgemaakt.

De beide heren zijn klassiek geschoold en toveren met seizoensgebonden, dagverse en daar waar kan biologische producten elke week een prachtig, ambachtelijk 3-gangen menu ter tafel.

Maar ook á la carte is het bij Daalder voor de echte lekkerbekken zeer goed toeven; een mooie kaart met mooie gerechten, voor een mooie prijs. Want dat is waar het bij Daalder om draait: de gasten in een laagdrempelige, gastvrije omgeving voor een meer dan schappelijke prijs toch een fijne culinaire ervaring bieden.
Geschiedenis. Daalder bestaat al meer dan 20 jaar en is sinds de overname door Frans van Dam en Wilke Durand - van bruin café uitgegroeid tot een gezellige eetgelegenheid, waar je uitstekend kunt eten voor een fijne prijs. Alles wat hier uit de keuken komt is huisgemaakt door klassiek geschoolde chefs.

Maar gelegen in het levendige middelpunt van de o zo bekende Amsterdamse Jordaan is het café van Daalder een super gezellige plek om te borrelen.

Op de uitgebreide Bier&Borrelkaart staan een keur aan authentieke bieren op tap en fles en de lekkerste borrels en likeuren van de sinds 1782 in de Jordaan gevestigde stokerij van Wees.

Bovendien ben je bij er aan het juiste adres voor een goed glas wijn, want Daalder heeft sinds kort een wijnkast, waardoor alle wijnen per glas te bestellen zijn. Dit vergezeld door een feestelijk plateau met fingerfood voor twee of een bitterballetje van Oma Bobs en het cafébezoek is compleet. Daarnaast is Daalder - zeker na de vernieuwing die het heeft ondergaan- ook een fantastische plek om te lunchen. In de zomer kan dat op het grote terras op het middenterrein en in de winter kruip je er tegen de kachel aan met een stuk huisgemaakte appeltaart en warme chocolademelk met een likeurtje van ‘van Wees’.
Sfeer & interieur. Warm, ongedwongen en gezellig met art deco-elementen.
Keuken & kaart. KLassieke, ambachtelijke keuken. De kaart wisseld 4 x per jaar. Er zijn voorgerechten en tussengerechten, die ook in grote en kleine porties zijn te bestellen. Ook is er een dagelijks wisselend 3 gangenmenu, waar gewerkt wordt met dagverse seizoensgebonden producten voor 29.50. Is het bijvoorbeeld de tijd om kreeft te eten of het wildseizoen, dan wordt hier door de chefs van Daalder uitbundig mee gewerkt.
Recensies. Beoordelingen van gasten samengevat (iens.nl) Je zou niet denken dat je in een eetcafé zó lekker kunt eten. Op het menu staan mooie gerechten die door de keuken uitstekend worden klaargemaakt. En de gasten zijn niet alleen enthousiast over de onverwacht hoge kwaliteit van het eten, maar ook over de liefdevolle wijze waarop je in deze zaak wordt bediend. Een plezierige en ontspannen ambiance is hiervan het gevolg. Voor een redelijke prijs heb je dus een heerlijke avond midden in Jordaan!


1 0 Wat een verrassing in de Jordaan. Heerlijk gegeten voor een zeer schappelijke prijs. Er wordt met liefde gekookt. Alle gerechten worden zelf gemaakt. De risotto met coquilles was geweldig! Het kaasplankje mest locale kaasjes een delicatesse. Adequate en zeer vriendelijke bediening die net iets meer doen dan een doorsnee Amsterdams restaurant. Geen eetcafe imago meer, behalve de prijs... Ik ga er zeker snel terug. Bartpeirs Goed 06-06-2011


1 0 Dit weekend in Daalder gaan dineren. De bediening was erg vriendelijk, deskundig en attent. De lokatie is leuk, we zaten op terras met de gaswarmers aan was het ideaal qua temperatuur. Binnen ziet het er ook gezellig uit, echte Amsterdamse charme. Qua eten was het voorgerecht voornamelijk de moeite, zwaardvis met een pittig sausje, mooi gepresenteerd en verrassend qua smaak. De andere helft van het gezelschap nam Griekse salade met vegetarische feta bitterballetjes, eveneens overheerlijk. Bij het hoofdgerecht ging het helaas mis. De vis bij de dames was lekker, goed gegaard en fijn op smaak gebracht met een lekker sausje erbij zonder dat het gerecht baadde in de saus. Het Hollands kalfsvlees en de eend was echter te ver gegaard. Zonde wel. De eend was voor het overige goed, het kalfsvlees echter miste smaak en temperament. Hier zat meer in. Ook het sausje was geen echte voltreffer. De wijnen waren wel de moeite, en er is behoorlijk wat keus per glas, altijd interessant om iets nieuws te proberen. We hebben onze bezorgdheid overgemaakt aan de ober ivm de gaartijden van het vlees, dus hopelijk bij een 2de bezoek een voltreffer over de hele lijn. Sergito Uitstekend 30-05-2011


1 0 Daalder is een verrassende plek in hartje Jordaan. Heerlijk rustig en superlekker en betaalbaar eten. We gaan er regelmatig lunchen (alles is vers en goed verzorgd) en af en toe trakteren we onszelf op een overheerlijk diner. Zoals tijdens de Dinerdagen kun je een uitgebreid viergangendiner en het corresponderende wijnarrangement bestellen. Er kwamen stuk voor stuk verrukkelijke gerechten langs, van salade met gamba's en spannende bospaddestoelensoep met bevroren truffellollie (smaaksensatie!) tot heilbot in knapperig vel en smakelijk speenvarken. Dat je denkt, hoe krijgt de kok het allemaal bedacht. Goede, vriendelijke bediening, strak getimed! Kortom: wat kan het toch fijn zijn om zo uit eten te gaan, een culinaire reis in de Jordaan. We komen zeker terug! Sergio en Katinoula
Telefoon: 020-6248864
Website: http://www.daaldercafe.nl

Daalder Eten & Drinken, Lindengracht 90, Amsterdam
18.00 - 22.00 vrijdag/zaterdag 18.00 - 22.30