In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Theater de Engelenbak -

Nes 71, Amsterdam
Culture
Theater de Engelenbak. Theater De Engelenbak in de Nes in Amsterdam is opgericht in 1975 en biedt al meer dan vijfendertig jaar een professioneel podium voor alle vormen van amateurkunst. De Engelenbak stelt zich ten doel amateur-theater te begeleiden, te stimuleren en te verbreden en zoveel mogelijk de samenwerking met professionele theatermakers tot stand te brengen. Uitgangspunten zijn kwaliteit, vernieuwing, originaliteit en gedrevenheid.

Van alle podia in Amsterdam programmeert De Engelenbak als enige theaterhuis uitsluitend voorstellingen door amateurs in alle categorieŽn van podiumkunst, zoals toneel, dans, mime, jongerentheater, muziektheater, opera, cabaret en kleinkunst.
Geschiedenis. Op 25 november 1975 werd in Theater De Engelenbak de Open Bak geboren: een avond waarop werkelijk iedereen Šlles mocht doen op het podium. In de drie jaar die daar op volgden werd de Open Bak-formule ontwikkeld tot een formule die tot op heden nog steeds gehanteerd wordt.

De formule bestaat uit een paar vaste punten: haast zonder uitzondering is er iedere dinsdagavond Open Bak. De presentator is van tevoren bekend, maar het programma blijft tot het laatste moment geheim. Iedereen mag er optreden, mits het niet langer dan een kwartier duurt. En er zijn een paar vaste onderdelen die wekelijks terugkomen, deels uitgevoerd door de presentator, deels door het publiek. De Open Bak is een plek waar je betrekkelijk veilig je artistieke kwaliteiten en je product kan testen voor publiek. Voor heel wat artiesten is de Open Bak hun springplank naar het succes geweest. O.a. Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Youp van 't Hek, Lebbis & Jansen, Lenette van Dongen, Marc-Marie Huijbrechts, Maarten van Roozendaal en Hans Teeuwen waren in het begin van hun carriŤre regelmatig op de planken van de Open Bak te vinden.
Telefoon: 020-6263644
Website: http://www.engelenbak.nl

Theater de Engelenbak, Nes 71, Amsterdam
19:00 - 23:00 uur